Övervikt, ett stort problem eller i-landsproblem?

det är många som klagar över fetma, och att de är överviktiga. Men är detta verkligen ett problem? eller är det vi som överdriver istället för att rikta in oss på att kanske vara lyckliga istället? Många människor här i världen som tillexempel i Afrika har det motsatta, där är det så smala att deras magar sväller. Borde vi inte vara lyckliga över att vi här i Sverige kan äta oss mätta eller hur mycket vi vill, istället för att följa alla idealen eller sky några kilo för mycket, som pesten?

Många påstår att killar exempelvis bara vill ha skinn och ben på tjejer, men stämmer verkligen det? Vart har dessa människor funnit sin fakta,  genom några pubertala tonåringar som nyss lärt sig vad tjejer är? Kan det kanske vara så att både tjejer samt killar blir hjärntvättade i medievärlden idag? Att vi tjejer ska vara så smala som möjligt, samt att killar ska finna det attraherande?

Eller är det så att övervikt är ett problem? Visst det är ett hälsoproblem inom många aspekter samt att det kan vara dödligt. Leder kan ge vika om det är för mycket vikt och så vidare. Men som sagt, nu pratar jag om några kilon för mycket som inte skadat någon, vad hände liksom med att träna någon gång i veckan, äta som man vill och vara lycklig?
Kan det vara så att vi människor flyr ifrån lyckan då vi inte riktigt vet längre vad det innebär, utan antingen strävar efter den hela livet för att inse när de blir äldre, att lyckan alltid varit där i form av kanske en nära vän, en partner eller varför inte just ett djur?

Jag tycker att vi borde släppa all denna stress och istället tänka på de som har problem egentligen, dom som inte kan äta sig mätta. Tror ni de skulle klaga över att benen känns dallriga, fast de egentligen är fasta? Helt enkelt, var glad för den du är, alla kan inte följa en mall som någon bögig fransk tönt hittat på som inte ens förstår sig på hur en kvinnokropp fungerar. 
För stress om sin vikt, leder till ätstörningar och då blir man väl inte heller lycklig? Och ni vet ju vad de säger, man kan inte älska någon annan förrän man kan lära sig att älska sig själv. Så börja älska er själva istället för den ni aldrig kommer bli, hur länge i livet ni än strävar. Så tjock, smal, lång eller kort - ni är vackra som ni är.

Är jag helt ute och cyklar nu, eller är det någon liten sate som faktiskt tycker likadant som jag?
Kommentera gärna om era tankar och åsikter, eller kontakta mig Malin på ; [email protected]

/M

Kommentarer
Postat av: krhnke

Motionera mera och alternera med ett besök på min blogg.

2008-09-04 @ 13:15:47
URL: http://metrobloggen.se/krhnke

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0